Geschiedenis van onze school

Vanaf 1968 is de Prinses Margrietschool gesitueerd aan de Wethouder de Boerstraat. Daarvoor werd er les gegeven in het oude schoolgebouw op de hoek van de Langevliet en de Van Foreestweg.

De historie van de school gaat ver terug. Van oudsher staat onze school bekend als dé dorpsschool van Julianadorp. In 1836 (!) werd er al onderwijs gegeven in dit gebied, dat toen nog als Koegras op de kaarten stond. De school is onder verschillende namen in de gemeente archieven terug te vinden: School op het Buytenveld, School 1 en sinds 1956 als Prinses Margrietschool.


Wist u dat sommige straatnamen in de directe omgeving van de school verwijzen naar 'historische bovenmeesters' zoals meester de Vries, meester Henderikx en meester Tigchelaar?

Na een integratieproces met de toenmalige Erica-kleuterschool, zijn we vanaf 1985 een officiële basisschool voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De schoolgrootte behoedt ons voor de verplichte deelname aan fusieprocessen, zoals die momenteel overal in het land voorkomen.


Onze dependance draagt de naam De Stek. Deze naam is in 1992 bedacht door twee toenmalige leerlingen, die meededen aan een prijsvraag. We vinden het nog steeds een toepasselijke naam: een stek is een loot (een afgesneden deel van een plant), maar ook een eigen plek: een plaats om les te krijgen.